Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Automatyczne uzupełnianie pola ID
19-04-2018, 22:15,
#6
RE: Automatyczne uzupełnianie pola ID
Zainstaluj wtyczkę AutoFields.
Wczytaj warstwę do projektu, odpal wtyczkę.
Konfiguracja > Layers: wybierz tą warstwę, którą chcesz edytować,  wybierz istniejące pole lub stwórz nowe (np id Integer).
W sekcji Value of expression  wybierz Custom Expression i wpisz tam  $id.
Zapisz i powinno działać przy wprowadzaniu nowych obiektów (dla starych jak nie odznaczysz opcji to też przeliczy).


Wiadomości w tym wątku
Automatyczne uzupełnianie pola ID - przez Arnebius1 - 18-04-2018, 13:09
RE: Automatyczne uzupełnianie pola ID - przez xmaziax - 19-04-2018, 22:15

Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Warstwa GeoPackage - Typ pola (REAL) Kasprol 2 3 533 12-10-2020, 15:10
Ostatni post: Kasprol
  Uzupełnianie geometrii oraz praca sieciowa. fcs 2 11 762 05-07-2016, 17:14
Ostatni post: fcs
  Masowe uzupełnianie atrubutów lukaschels 2 16 598 07-04-2015, 10:13
Ostatni post: lukaschels
Question Table Manager i pola Date Michau 2 12 157 26-05-2014, 21:39
Ostatni post: borys
  Zapytanie o pola z danymi (nie NULL-owymi) koberek 2 15 886 04-10-2011, 19:37
Ostatni post: koberek
  Nieco zautomatyzowane uzupełnianie tabeli... Kristoforos 3 18 701 07-05-2010, 18:38
Ostatni post: Kristoforos
  Uzupełnianie atrybutów wartościami z pliku Rayo 3 18 725 25-04-2010, 14:55
Ostatni post: borys

Skocz do: