Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
QGIS czy Geoportal - który nawala?
07-11-2012, 20:22,
#1
QGIS czy Geoportal - który nawala?
Witam,
Pisze w beznadziejnej sprawie, bo zupełnie nie wiem w czym tkwi problem. Podłączam się do wms Geoportalu żeby wyświetlic ortofotomapy w QGIS i mam biały ekran. Tymczasem, gdy taką samą operację robię w ArcGiS wszystko działa bez zarzutów.
Probowalem juz wgrywac te warstwy geoprtalu w różnych wersjach QGISa i nic nie pomaga.
Co jest nie tak z tym programem ???
Pozdrawiam
Piotrek


Wiadomości w tym wątku
QGIS czy Geoportal - który nawala? - przez skorasp - 07-11-2012, 20:22

Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  GetFeatureInfo w geoportal.gov dla wms z QGIS Server tm261700 1 2 716 09-03-2020, 09:40
Ostatni post: tm261700
  Qgis 3.4 i Geoportal - rozjeżdżające się warstwy wsm Bles 1 2 783 17-02-2020, 11:52
Ostatni post: Bles
  QGIS I GEOPORTAL tomislaw84 4 18 729 13-05-2017, 22:41
Ostatni post: georobot
  Czy można podpiąć WMSa z linku (link w wiadomości) do QGIS? karliTToO 7 28 395 16-10-2015, 08:37
Ostatni post: karliTToO
  geoportal 2 - wms i wfs jak dodawać w qgis gregory_3 0 12 561 05-06-2014, 21:51
Ostatni post: gregory_3
  Qgis warstwy WMS /Geoportal [SOLVED] Derby 4 45 501 26-12-2011, 15:36
Ostatni post: Derby
  Czy można dodać GRASS AddOns do QGIS? arkads 1 10 748 09-12-2010, 12:54
Ostatni post: robert
  Czy QGIS to potraf ?? kozak 3 24 304 29-09-2009, 16:28
Ostatni post: kozak

Skocz do: