Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy można podpiąć WMSa z linku (link w wiadomości) do QGIS?
15-10-2015, 11:52, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-10-2015, 12:00 {2} przez karliTToO.)
#6
Wink  RE: Czy można podpiąć WMSa z linku (link w wiadomości) do QGIS?
Dzieki wielkie, zrobiłem tak jak napisałeś i działa Smile
A tak z ciekawości spytam - skąd wyczarowałeś ten link do reszty warstw? Jeśli miałbym dostęp do pełnej wersji mapy to mógłbym wygenerować sobie link do wmsa? Wiem, że niektóre jednostki administracyjne mają login i hasło do mapy i mają podgląd do np. sieci uzbrojenia terenu.


Wiadomości w tym wątku
RE: Czy można podpiąć WMSa z linku (link w wiadomości) do QGIS? - przez karliTToO - 15-10-2015, 11:52

Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  WMTS - nie mozna podpiąć. mirekW 1 642 03-11-2023, 16:59
Ostatni post: jerresso
  tworzenie prostego WMSa darin0007 4 5 284 17-12-2020, 10:20
Ostatni post: darin0007
  Nie można wczytać wtyczki 'processing' Konrad 3 5 197 27-10-2020, 10:07
Ostatni post: Konrad
  Czy można zautomatyzować funkcję Przytnij georobot 4 12 648 26-10-2017, 00:10
Ostatni post: georobot
  QGIS czy Geoportal - który nawala? skorasp 3 19 569 09-11-2012, 10:20
Ostatni post: brylu
  Czy można dodać GRASS AddOns do QGIS? arkads 1 11 515 09-12-2010, 12:54
Ostatni post: robert
  Gdzie można zgłaszać błędy w QGIS Rayo 1 12 697 13-01-2010, 16:01
Ostatni post: borys
  Czy QGIS to potraf ?? kozak 3 25 696 29-09-2009, 16:28
Ostatni post: kozak

Skocz do: