Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Błąd wyświetlania legendy - grupy/podgrupy
15-09-2016, 15:30,
#1
Błąd wyświetlania legendy - grupy/podgrupy
Zauważyłem, że w pierwszym wydaniu 2.16 jak i obecnym nie wyśtwietlają się grupy i podgrupy w oknie legendy w layoucie. Oczywiście nie są "ukryte". Czy to jest błąd programu? czy doszła może nowa funkcjonalność, której nie mogę wychwycić?Smile
16-09-2016, 21:25,
#2
RE: Błąd wyświetlania legendy - grupy/podgrupy
Też to zauważyłem, ale tylko w przypadku, kiedy dana grupa/podgrupa jest pusta, co uznaję jako "feature" Smile
19-09-2016, 09:31,
#3
RE: Błąd wyświetlania legendy - grupy/podgrupy
Zgadza się, ale jednak istotnym udogodnieniem przy robieniu legend była możliwość dodawania nowych grup, do których nie przynależała żadna warstwa, bardzo pomocne przy dużych opracowaniach.
a teraz grupa zanika Sad


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Błąd wtyczki MetaSearch (błąd pythona) norek_norek 0 8 701 02-01-2015, 10:28
Ostatni post: norek_norek
  poziom wyświetlania zebro 3 14 307 11-03-2013, 14:01
Ostatni post: zebro
  [błąd] kalkulator pól: błąd przy polach tekstowych 1.8.0 [wiki] 7 34 115 09-03-2013, 21:21
Ostatni post: [wiki]
  Akcje Pythona - dodawanie warstw do grupy tomalos 17 71 766 23-09-2011, 12:55
Ostatni post: tomalos
  odświeżanie legendy [wiki] 5 23 382 20-06-2011, 14:20
Ostatni post: [wiki]
  kolory legendy zdefiniowane w tabeli [wiki] 3 16 201 03-06-2011, 08:30
Ostatni post: tomalos
  Edycja legendy Bob 4 18 432 10-03-2011, 16:00
Ostatni post: borys
  pozycje legendy qgis- warstwy postgres fct 2 13 203 22-12-2010, 16:49
Ostatni post: fct
  grupy w grupach :) sebaq 1 9 659 13-07-2010, 17:47
Ostatni post: borys
  Przeskakujce warstwy i grupy? sebaq 6 24 810 20-05-2010, 11:05
Ostatni post: tomalos

Skocz do: