Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
zapis rastra w bazie SQLite/Spatialite
28-05-2018, 22:35,
#1
zapis rastra w bazie SQLite/Spatialite
witam,
ten temat byl juz poruszany, jednak pozostal bez odpowiedzi.
W jaki sposob mozna zapisac ortofotomape do bazy danych SQLite/Spatialite w QGIS?
Pozdrawiam

Link:
http://geoinformatyka.com.pl/konwersja-r...moca-qgis/
P.S.
Funkcjonuje u was sposob opisany pod powyzszym linkiem?
29-05-2018, 12:19,
#2
RE: zapis rastra w bazie SQLite/Spatialite
Kiedyś testowo ładowałem jakieś tif'y do Spatialite i działało.
Poniżej marz zrzut ekranu z komendą jakiej wtedy używałem.
https://prnt.sc/acg4fz


To narzędzie z GDAL'a, możesz tego używać poza QGis'em jak masz zainstalowanego GDAL'a.
Możesz sobie zrobić batcha ładującego wiele plików itp. itd.
Tutaj masz szczegółowy opis: http://www.gdal.org/gdal_translate.html

[url=https://prnt.sc/acg4fz][/url]


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Stylizacja - automatyczny zapis stylów dla wielu warstw Michau 2 3 849 10-10-2016, 20:43
Ostatni post: Italiano
  DB Manager - SpatiaLite pitt 2 3 934 04-07-2016, 21:57
Ostatni post: pitt
  Zapis stylów - nowa wtyczka Rayo 11 25 817 10-12-2015, 10:03
Ostatni post: Kaczka
  Qgis i baza sqlite lupus83 8 18 891 22-11-2014, 23:13
Ostatni post: pitt
  Szybkie aktualizowanie kolumny w bazie danych - plik dbf mark014 5 10 476 15-10-2013, 13:56
Ostatni post: vansen
  Usuwanie kolumn z tabel SpatiaLite tomalos 1 5 926 04-01-2012, 19:12
Ostatni post: rob3rt
  Błąd przy kopiowaniu shp do spatialite. rob3rt 2 6 573 14-12-2011, 18:37
Ostatni post: rob3rt
  zapis grafiki ze stylów warstw hav 2 7 229 29-10-2010, 23:52
Ostatni post: hav
  Zapis warstwy txt do pliku shp Rayo 6 17 025 12-01-2010, 20:53
Ostatni post: m_k

Skocz do: