Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Projekt/warstwy WMS - serwer nie odpowiada
18-09-2018, 11:27,
#1
Projekt/warstwy WMS - serwer nie odpowiada
W projekcie mam dodane na stałe warstwy pochodzące z usługi WMS. Warstwy są wyłączone ale mimo to przy otwieraniu projektu jeżeli serwer WMS jest wyłączany sprawdzane jest połączenie i trwa bardzo długo. Pewnie kilka razy próbuje nawiązać połączenie. Oczywiście w końcowym efekcie pojawia się okno "brakujące warstwy".

Czy jest jakaś opcja, która pozwala skrócić ten czas nawiązywania połączenia?
18-09-2018, 12:21,
#2
RE: Projekt/warstwy WMS - serwer nie odpowiada
Znalazłem. Ustawienia->Opcje->Sieć->Limit czasu dla zapytań sieciowych


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Ucięte Etykiety - Serwer WMS bodzio 1 3 437 01-02-2016, 00:55
Ostatni post: borys
Question QGIS serwer mame188 0 3 786 28-06-2013, 07:43
Ostatni post: mame188
  Problem z Warstwą WMS GDOSiu w QGIS i nie tylko vermilion 3 8 725 02-02-2013, 15:38
Ostatni post: vermilion
Lightbulb QGIS i serwer ARS Geoportalu zelnik 0 5 454 25-01-2013, 13:40
Ostatni post: zelnik
  "Nie mogę wczytać warstwy"... ani projektu tomalos 2 9 713 05-01-2011, 08:50
Ostatni post: tomalos
  QGIS Serwer brylu 0 4 584 18-11-2010, 16:02
Ostatni post: brylu

Skocz do: