Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Projekt/warstwy WMS - serwer nie odpowiada
18-09-2018, 11:27,
#1
Projekt/warstwy WMS - serwer nie odpowiada
W projekcie mam dodane na stałe warstwy pochodzące z usługi WMS. Warstwy są wyłączone ale mimo to przy otwieraniu projektu jeżeli serwer WMS jest wyłączany sprawdzane jest połączenie i trwa bardzo długo. Pewnie kilka razy próbuje nawiązać połączenie. Oczywiście w końcowym efekcie pojawia się okno "brakujące warstwy".

Czy jest jakaś opcja, która pozwala skrócić ten czas nawiązywania połączenia?
18-09-2018, 12:21,
#2
RE: Projekt/warstwy WMS - serwer nie odpowiada
Znalazłem. Ustawienia->Opcje->Sieć->Limit czasu dla zapytań sieciowych


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Projekt osadzony i złącznia tm261700 5 1 750 30-11-2018, 10:39
Ostatni post: tm261700
  nieaktywny projekt isk 6 2 051 26-11-2018, 08:53
Ostatni post: tomalos
  Projekt cadowski Mazur 5 8 174 02-01-2017, 15:23
Ostatni post: Italiano
  MEGA projekt - jak to zrobić ? Mazur 7 12 435 02-12-2016, 12:36
Ostatni post: Odoakr
  projekt tylko do odczytu gnusny 2 5 729 06-06-2016, 21:46
Ostatni post: gnusny
  Ucięte Etykiety - Serwer WMS bodzio 1 4 353 01-02-2016, 00:55
Ostatni post: borys
  Projekt zaliczeniowy a brak znajomości programu start007 1 6 157 02-06-2014, 12:43
Ostatni post: Binko
Question QGIS serwer mame188 0 4 312 28-06-2013, 07:43
Ostatni post: mame188
  Problem z Warstwą WMS GDOSiu w QGIS i nie tylko vermilion 3 10 048 02-02-2013, 15:38
Ostatni post: vermilion
Lightbulb QGIS i serwer ARS Geoportalu zelnik 0 6 059 25-01-2013, 13:40
Ostatni post: zelnik

Skocz do: