Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
georeferencer
30-03-2020, 16:58,
#1
georeferencer
Czy ktoś wie jak usunąć problem polegający na "niedziałającym" przycisku "Georeferencer". Brak reakcji na kliknięcie. Ponowna reinstalacja Qgis nic nie daje.
30-03-2020, 18:31,
#2
RE: georeferencer
Czy Georeferencer nie jest wtyczką domyślnie zainstalowaną. Może aktualizacja wtyczki?
30-03-2020, 19:15,
#3
RE: georeferencer
Jest wtyczką domyślną i przyciski "aktualizacja" i "przeinstaluj" są nieaktywne
31-03-2020, 13:01,
#4
RE: georeferencer
Okno zostało z zamknięte/wyłączone. Prawy przycisk menu na pustej przestrzeni paska narzędziowego, pojawi się menu podręczne, gdzie w części "panele" trzeba zaznaczyć Georeferencer
31-03-2020, 18:07,
#5
RE: georeferencer
Przycisk jest, ale nie reaguje na kliknięcie. Powinno się pojawiać nowe okno narzędzia - georeferencji, ale nic się nie dzieje.
02-04-2020, 09:13,
#6
RE: georeferencer
zaloz nowy profil, wersja prostsza, trudniejsza, w obecnym configu qgisa w swoim profilu usuń wpisy dotyczące georeferencera.
02-04-2020, 15:38,
#7
RE: georeferencer
Tak zgadza się. Założyłem nowy profil i działa. Dzięki


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Georeferencer - kolor "tła" Konrad 5 16 777 24-05-2014, 19:12
Ostatni post: Roland_z_Gilead
  QGIS 2.0 Georeferencer acipak 5 17 371 14-10-2013, 11:07
Ostatni post: m_k
  Georeferencer a "worldfile" gregsa 1 7 673 03-04-2013, 21:48
Ostatni post: borys
  Georeferencer maciek 7 27 474 23-09-2012, 12:22
Ostatni post: lazio
  Georeferencer Plugin - problem zebro 0 5 986 22-08-2012, 12:48
Ostatni post: zebro
  georeferencer: zależy od komputera? andy 6 21 935 01-12-2011, 09:15
Ostatni post: andy

Skocz do: