Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
linia przechodzaca przez srodek bufora
15-04-2020, 08:31,
#1
linia przechodzaca przez srodek bufora
witam,
chcialbym sie zapytac czy znacie funkcje umozliwiajaca automatycznie generowanie linii, ktora przechodzi idelanie przez srodek bufora?
   
   
   
Powyzej jest naszkicowany efekt, ktory chcialbym dzieki tej funkcji uzyskac tzn. linie, ktora przechodzi przez caly bufor (zolta przerywana wykonan dla tego przykladu manualnie).
Pozdrawiam
15-04-2020, 21:33,
#2
RE: linia przechodzaca przez srodek bufora
Jak dasz funkcję "granica" na poligon (bufor) to wtedy mierząc szerokość tegoż bufora użyj funkcji "szyk przesuniętych (równoległe) linii".
Ja dobrze pomierzysz to powinno się dać tak ustawić parametry dla tej funkcji by ostatnia linia wyszła w środku poligonu.
Oczywiście dla funkcji szyku krok przesunięcia musi być na minusie.


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Łączenie punków z linia Wake 0 2 149 26-06-2018, 12:53
Ostatni post: Wake
  Atlas kontrolowany przez dwie warstwy koszatka443 6 7 901 22-05-2018, 16:09
Ostatni post: koszatka443
  Najkrótsza linia pomiedzy punktami sebaq 0 3 163 27-09-2017, 18:54
Ostatni post: sebaq
Bug Od danych punktowych przez interpolację do danych dla obszarów onkolog 7 17 221 05-07-2017, 16:51
Ostatni post: Italiano
  problem z atrybutami dla tabel powiązanych przez złącze v.2.18.8 hotlos 1 5 109 29-05-2017, 09:56
Ostatni post: hotlos
  problem z szerokością bufora mradecka 0 3 471 23-01-2017, 14:00
Ostatni post: mradecka
  wydruk Atlasu z długiego shp (linia) bbc 2 7 094 06-01-2017, 22:35
Ostatni post: bbc
  Problem z aktualizacją przez kalkulator pól sebaq 1 7 673 03-01-2015, 00:23
Ostatni post: sebaq
  Linia ze znaczników andrutt 4 13 467 02-05-2014, 21:30
Ostatni post: andrutt
  Przecinanie linią z opcją trasowania Dave 0 5 279 13-10-2012, 11:00
Ostatni post: Dave

Skocz do: