Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Akcja - otwieranie orto w zadanej ramce
14-04-2011, 11:57, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-04-2011, 12:40 {2} przez PanKuleczka.)
#1
Akcja - otwieranie orto w zadanej ramce
Dzień dobry wszystkim

W akcji dla warstwy z ramkami ortofotomap mam coś takiego:
qgis.utils.iface.addRasterLayer("O:orto_\%GODLO.tif")

I nie działa Smile
Natomiast jeśli wkleję to do konsoli pythona to działa jak najbardziej. Co robię źle? GODLO to nazwa kolumny w pliku z ramkami.

Ma to otwierać orto z zadanej ramki. Orta leżą w jednym katalogu.

Z góry dziękuję za pomoc
14-04-2011, 13:58,
#2
RE: Akcja - otwieranie orto w zadanej ramce
Ustaw typ akcji na Python. U mnie działa.
14-04-2011, 14:07,
#3
RE: Akcja - otwieranie orto w zadanej ramce
(14-04-2011, 13:58)Rayo napisał(a): Ustaw typ akcji na Python. U mnie działa.

Rzeczywiście działa. Dałbym sobie rękę uciąć, że tak próbowałem.
Wielkie dzięki.


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Otwórz formularz akcją z poziomu innej warstwy sebaq 3 7 005 06-12-2016, 19:04
Ostatni post: cogito94
  Akcja Otwórz - błąd w QGIS 2.4 sebaq 6 16 045 21-10-2014, 14:56
Ostatni post: sebaq
  Akcja z warunkiem wodnik1105 3 9 742 15-09-2014, 10:23
Ostatni post: sebaq
  rysowanie lini o zadanej długości eamonn 2 10 757 10-02-2012, 23:32
Ostatni post: shod_dc
Question Digitalizacja w trybie ORTO wlodluka 8 21 711 13-12-2011, 00:47
Ostatni post: borys
  Akcja z podglądem obrazów i faksów systemu windows. sebaq 3 13 470 28-11-2011, 09:50
Ostatni post: sebaq
  otwieranie projektów z wersji 1.4.0 w QGIS 1.5.0 mark014 2 8 873 11-11-2010, 13:58
Ostatni post: mark014
  Rysowanie okręgu i odcinka o zadanej długości danprzy 3 16 539 27-09-2010, 08:25
Ostatni post: borys

Skocz do: