Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
problem z rastrami przez PostgreSQL
16-04-2011, 10:24,
#1
problem z rastrami przez PostgreSQL
    Witam po raz pierwszy i pozdrawiam,

Czy ktoś już używał PostgreSQL z PostGISem i WKTRaster?
Złożyłem wszystko w całość. Niby działa. Używam wtyczek PostGIS Raster. Rozumiem, że podając wielkość Block size z wtyczki Load raster to Postgis ustalam na jakie kawałki ma on być pocięty i zapamiętany w bazie. To działa ok. Przynajmniej tak mi się wydaje. W bazie tworzona jest tabela o nazwie rastra, jest odpowiednia liczba wierszy wynikająca z ilości ustalonych wcześniej bloków. Ale przy próbie wczytania rastra do QGISa pojawia się on w taki sposób jak na załączonym jpgu. Raster nie jest wyświetlany w całości, tylko co któryś blok. Jaki może byc problem? Czy coś robię nie tak? Nie za bardzo jest co zepsuć w międzyczasie więc nie wiem...


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Brick zarządzanie rastrami gazownik 9 3 396 30-01-2019, 23:31
Ostatni post: jerresso
  Atlas kontrolowany przez dwie warstwy koszatka443 6 5 066 22-05-2018, 16:09
Ostatni post: koszatka443
Bug Od danych punktowych przez interpolację do danych dla obszarów onkolog 7 14 031 05-07-2017, 16:51
Ostatni post: Italiano
  problem z atrybutami dla tabel powiązanych przez złącze v.2.18.8 hotlos 1 4 010 29-05-2017, 09:56
Ostatni post: hotlos
  Problem z rastrami maciek85 2 6 045 05-08-2016, 07:26
Ostatni post: sebaq
  Problem z aktualizacją przez kalkulator pól sebaq 1 6 603 03-01-2015, 00:23
Ostatni post: sebaq
  Zabawa rastrami urzednik 2 9 185 28-03-2013, 00:59
Ostatni post: arepo
Sad problem z postgresql Markus 4 13 128 31-10-2012, 14:11
Ostatni post: Markus
  Pobieranie WFS z geoservera przez QGIS Odoakr 5 16 355 28-12-2011, 19:04
Ostatni post: vansen

Skocz do: