Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak podzielić linie,shp
17-05-2012, 20:54,
#1
Jak podzielić linie,shp
Chciałem podzielić linię [odcinek AB] o długości, przykładowo 100m na 10 równych odcinków. Tak żeby co te 10 metrów powstał werteks na linii. Mam teraz wersję 1,7,1. Jest jakieś automatyczne rozwiązanie na coś takiego?
(Wydaje mi się że powinno to być coś odwrotnego do funkcji 'upraszczania geometrii".)
:)
18-05-2012, 00:37,
#2
RE: Jak podzielić linie,shp
Rozwiązaniem może być wtyczka MarkLine do wyznaczania kilometrażu. Znajdziesz ją w tym wątku. Działa tylko na danych w układzie 1992, ale zawsze można grzebnąć sobie w kodzie i zmienić na co komu potrzebne. Wink

Ładniejsza nazwa na "wekteksa" to wierzchołek.


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  NMT z CODGiK. Jak zamienić punkty na linie EmeryT 11 21 318 09-04-2018, 08:37
Ostatni post: EmeryT
  Linie na poligony jaskrawy 2 14 315 19-09-2015, 14:07
Ostatni post: jaskrawy
  Narzędzie cięcia poligonów/konwersja linie do poligonów/skrót do wył. przyciągania Derby 0 11 608 28-05-2015, 19:27
Ostatni post: Derby
  Linie nieciągłości we wtyczce Interpolacja tomsik 0 7 371 23-02-2014, 17:03
Ostatni post: tomsik
  Punkty na linie nieznany 1 11 222 31-07-2013, 13:49
Ostatni post: [wiki]
  cad tools- linie równoległe randyX 4 20 742 26-02-2013, 13:55
Ostatni post: borys
  łączenie plików shp (merge shp) Bles 1 12 614 19-02-2013, 14:31
Ostatni post: borys
  jak narysować linię telefoniczną ? tomsik 3 16 547 11-05-2012, 14:43
Ostatni post: sebaq
  Interpolacja - linie strukturalne, linie nieciągłości gregsa 4 20 857 22-09-2011, 13:41
Ostatni post: gregsa
  jak podzielić obiekty na mapie/ Błąd FTOOLS-ów tomsik 5 25 748 07-06-2011, 00:50
Ostatni post: BorOl

Skocz do: