Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z narzędziami geoprocesingu
19-04-2010, 13:11,
#1
Problem z narzędziami geoprocesingu
Podczas próby wykonania buforowania pojawia się błąd:
Wystąpił błąd podczas wykonywania kodu Pythona:
Traceback (most recent call last):
File "CTonguerogram FilesQuantum GIS EnceladuspythonpluginsfTools oolsdoGeoprocessing.py", line 214, in runFinishedFromThread
+ unicode( self.shapefileName ) + out_text + end_text, QMessageBox.Yes, QMessageBox.No, QMessageBox.NoButton )
TypeError: unsupported operand type(s) for +: 'QString' and 'unicode'
Wersja Pythona:
2.5.2 (r252:60911, Feb 21 2008, 13:11:45) [MSC v.1310 32 bit (Intel)]
Lokalizacja Pythona: ['C:/Program Files/Quantum GIS Enceladus/./python', 'C:/Users/marcin/.qgis//python', 'C:/Users/marcin/.qgis//python/plugins', 'C:/Program Files/Quantum GIS Enceladus/./python/plugins', 'C:\Program Files\Quantum GIS Enceladus\bin\python25.zip', '.\DLLs', '.\lib', '.\lib\plat-win', '.\lib\lib-tk', 'C:\Program Files\Quantum GIS Enceladus\bin', 'C:\Program Files\Quantum GIS Enceladus\python\plugins\fTools\tools'][/font][/font][/i][/color]
20-04-2010, 10:42,
#2
RE: Problem z narzędziami geoprocesingu
Najlepiej do Autora i opieprzyć:
http://www.carsonfarmer.com/?page_id=37
17-11-2010, 21:02, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-11-2010, 21:03 {2} przez mark014.)
#3
RE: Problem z narzędziami geoprocesingu
Mam nie tyle problem z samym narzędziem co z odpowiednim ich użyciem.

Mam zdigitalizowane warstwy budynki (poligony) i wodociągi (linie). Program ma mi podać budynki oddalone do 3 metrów od sieci wodociągów. Robię bufor 3m od wodociągów. Potem iloczyn bufora wodociągów i budynków. Pojawia się część wspólna. Chcę jednak by program pokazał nie tyle wspólne skrawki, ale całe budynki.

Tak się zastanawiam i suma bufora i budynków niewiele da, bo mi doda jednocześnie pozostałe budynki, nie pasujące do mojego kryterium. Agregacja chyba też nie pomoże... Wiecie może czy to jest możliwe aby pokazywały się całe budynki spełniające ten warunek?
17-11-2010, 23:22,
#4
RE: Problem z narzędziami geoprocesingu
Sprawdź "wybór przez lokalizację"
Znajdziesz to w fToolsach
Na pasku menu Wektor -> Narzędzia badawcze -> wybór przez lokalizację
20-11-2010, 12:50, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-11-2010, 12:54 {2} przez mark014.)
#5
RE: Problem z narzędziami geoprocesingu
Dzięki za podpowiedź. Tak, o to chodziło, choć myślałem, że da się to rozwiązać w ramach Narzędzi geoprocesingu.


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  narzędzia geoprocesingu martel 0 14 408 02-10-2014, 14:13
Ostatni post: martel
  OpenStreetMap - problem z narzędziami geoprocesingu kabanoska 1 10 343 25-09-2014, 21:37
Ostatni post: Binko
  Kriging regresyjny poprzez narzędzia geoprocesingu w QGIS mark014 0 8 121 04-03-2014, 20:17
Ostatni post: mark014
  narzędzia geoprocesingu aguska_021087 1 13 161 28-06-2011, 11:13
Ostatni post: wojsa
  W geoprocesingu nie sumuje isiooisi 2 14 690 17-06-2011, 07:43
Ostatni post: isiooisi
  problem z narzędziami geometrii i geoprocesingu hav 2 15 615 25-12-2009, 01:31
Ostatni post: hav

Skocz do: