Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Narzędzia zarządzania danymi
23-12-2014, 10:17,
#1
Narzędzia zarządzania danymi
Witam,
Pracuję na wersji Qgis 2.6, windows 7 (64bit)
Chciałbym zapytać czy ktoś wie czemu w narzędziach zarządzania danymi nie ma narzędzia Join attributes, które świetnie działało jeszcze w wersji 1.7.4, natomiast teraz korzystam z narzędzia join attributes table w narzędziach geoprocesingu. Niestety narzędzie to jest już okrojone (nie mogę np połączyć z tabelą, która nie jest wczytana do projektu, czy też nie mam opcji zachowywania tylko pasujących obiektów). Na dodatek w aktualnym zadaniu, które wykonuję nie wrzuca mi wartości atrybutów (w nowej warstwie mam tylko puste kolumny atrybutów). Tę samą operacje, na tych samych warstwach zrobiłem w wersji 1.7.4 i działa bez zarzutu.
Bardzo proszę o jakieś wskazówki co mogę mieć nie tak u ustawieniach i z góry dziękuję
pozdrawiam


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  narzędzia Qgis delta_20@tlen.pl 18 68 533 18-04-2022, 11:45
Ostatni post: jerresso
  Łączenie kafli z narzędzia Generuj Kafle XYZ Loozak 1 1 559 02-04-2022, 01:22
Ostatni post: gsienko
  WFS z danymi katastralnymi z Geoportalu piotrz90 5 31 633 11-03-2016, 12:03
Ostatni post: Perc
  narzędzia geoprocesingu martel 0 14 238 02-10-2014, 14:13
Ostatni post: martel
  Kriging regresyjny poprzez narzędzia geoprocesingu w QGIS mark014 0 7 901 04-03-2014, 20:17
Ostatni post: mark014
  Zapytanie o pola z danymi (nie NULL-owymi) koberek 2 15 886 04-10-2011, 19:37
Ostatni post: koberek
  narzędzia geoprocesingu aguska_021087 1 12 957 28-06-2011, 11:13
Ostatni post: wojsa
  Wspólny układ map Google z danymi Geoportal krzynio 1 17 527 01-10-2010, 10:23
Ostatni post: wojsa
  Jak usunąć kolumnę z danymi ? hasan 1 12 581 10-07-2010, 00:08
Ostatni post: borys

Skocz do: