Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
dodawanie kolumny atrybutów z innej warstwy
01-08-2018, 11:23,
#1
dodawanie kolumny atrybutów z innej warstwy
Witam
Mam warstwę punktową (punkty adresowe), w której znajdują się informacje typu adres, nr porządkowy, współrzędne punktu, województwo, powiat. Mam też drugą warstwę poligonową (działki), w której są numery działek, powiat, województwo. Czy jest możliwość aby przenieść dane (obojętnie z której warstwy do której) abym miał informację w jednej tabeli atrybutów, na której działce (nr działki-kolumna) leży dany punkt adresowy? Jeśli tak to jak to zrobić?
01-08-2018, 15:28,
#2
RE: dodawanie kolumny atrybutów z innej warstwy
Np. Wektor > Narzędzia zarządzania danymi > Złącz atrybutu wg lokalizacji
02-08-2018, 08:09,
#3
RE: dodawanie kolumny atrybutów z innej warstwy
dzięki działa


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  kontrola QGIS-a z innej aplikacji damian 3 7 372 05-02-2018, 23:42
Ostatni post: szeyker89
  Wyciąganie części tekstu z kolumny atrybutów w kalkulatorze pól tomalos 2 3 754 20-09-2017, 19:45
Ostatni post: tomalos
  Rozbijanie pliku (warstwy) wg. atrybutu (kolumny) Mazur 2 3 216 14-04-2017, 07:30
Ostatni post: Mazur
  Otwórz formularz akcją z poziomu innej warstwy sebaq 3 4 473 06-12-2016, 19:04
Ostatni post: cogito94
  cięcie linii wg atrybutów z innej tabeli sienek 0 5 188 18-06-2015, 11:16
Ostatni post: sienek
  wycięcie fragmentu tekstu z kolumny w tabeli atrybutów kabanoska 1 6 028 03-10-2014, 13:31
Ostatni post: kabanoska
  zamiana atrybutów po usunięciu kolumny w tabeli atrubutów Jotek 4 12 721 22-11-2012, 14:21
Ostatni post: Jotek
  Podstawianie wartości z innej tabeli (słownika) tomalos 3 8 077 13-12-2011, 15:44
Ostatni post: Rayo
  Z innej beczki - cytowanie Qgisa Ornitolog 2 7 419 06-01-2011, 10:27
Ostatni post: Ornitolog
  Dodawanie warstwy z położenia sieciowego tomalos 0 3 761 10-09-2010, 12:37
Ostatni post: tomalos

Skocz do: