Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
input w konsoli pythona
20-03-2019, 12:48,
#1
input w konsoli pythona
Cześć ;Wink chcę sobie zacząć trochę zabawę z pythonem w qgis i mam mały problem.

Otóż nie działa mi input.

Napisałem sobie na początek coś bardzo prostego. Chciałem aby po podaniu stopni, minut i sekund przeliczało mi to na stopnie dziesiętne.
Tak to napisałem:

st = input("podaj stopnie: " )
st = float(st)
m = input("podaj minuty: ")
m = float(m)
s = input("Podaj Sekundy: ")
s = float(s)
dd = (s/3600) + (m/60) + st
print(round(dd,6))



W PyCharm to działa ale jak w qgisie wpisuję w konsoli to mam tak:

Traceback (most recent call last):
  File "C:\Program Files\QGIS3~1.6\apps\Python37\lib\code.py", line 90, in runcode
    exec(code, self.locals)
  File "<input>", line 1, in <module>
  File "<string>", line 1, in <module>
RuntimeError: input(): lost sys.stdin


Ktoś ma jakiś pomysł? coś muszę importować może?


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  problem z wtyczką pythona i wydrukiem KarolinaDko 2 1 746 06-11-2018, 18:44
Ostatni post: jerresso
  Kadrowanie rastra - błąd kodu Pythona Niebieska 12 20 754 20-10-2016, 20:45
Ostatni post: Niebieska
  comboBox w konsoli Pythona sevil37 0 3 795 24-04-2016, 21:52
Ostatni post: sevil37
  Błąd wtyczki MetaSearch (błąd pythona) norek_norek 0 5 959 02-01-2015, 10:28
Ostatni post: norek_norek
  Akcje Pythona - dodawanie warstw do grupy tomalos 17 49 443 23-09-2011, 12:55
Ostatni post: tomalos
  Qgis 1.6 Trunk, błąd Pythona tomalos 2 10 865 28-07-2010, 17:02
Ostatni post: tomalos
  wytnij/wklej - ERROR: invalid input syntax for integer: "" sebaq 9 26 948 05-07-2010, 10:38
Ostatni post: borys
  błędy Pythona koralowa 1 9 655 02-06-2010, 19:35
Ostatni post: borys

Skocz do: