Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Quantum GIS przenoszenie danych między warstwami.
27-07-2012, 09:15,
#1
Quantum GIS przenoszenie danych między warstwami.
Witam.

W Quantum GIS 1.7.x przy przenoszeniu danych z jednej warstwy do drugiej, dane atrybutowe przechodziły w zasadzie pole w pole.
Inaczej mówiąc, dane z pierwszego pola pierwszej warstwy przechodziły do pierwszego pola drugiej warstwy niezależnie od nazewnictwa kolumn.

W Quantum GIS 1.8 ma znaczenie nazewnictwo pól przy przenoszeniu danych między dwoma warstwami. (na szczęście nie ma znaczenia wielkość liter, ale najmniejsza literówka robi kłopot).

Czy byłaby możliwość w nowszej wersji zaimplementować możliwość wyboru przez użytkownika sposobu przenoszenia danych ? (pomiędzy powyższymi dwoma sposobami).

Byłoby to spore ułatwienie.

Pozdrawiam
kamilwydra


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Kopiowanie kolumn między warstwami magdalen_r 2 1 123 21-02-2022, 15:50
Ostatni post: magdalen_r
  eTransmit w Qgis - zapisanie projektu z warstwami w jednym pliku Loozak 2 3 288 02-10-2020, 21:31
Ostatni post: gsienko
  Powiązania między warstwami (atrybutami) lukasz0830 5 10 514 11-03-2019, 16:49
Ostatni post: kry188
Bug Od danych punktowych przez interpolację do danych dla obszarów onkolog 7 23 998 05-07-2017, 16:51
Ostatni post: Italiano
Information Heat map w Quantum GIS mark014 7 25 607 29-09-2013, 13:18
Ostatni post: 4pik
  Korekta przy transformacji miedzy układami sebaq 11 53 758 02-04-2013, 09:21
Ostatni post: sebaq
  Quantum GIS 1.8.0.2 kamilwydra 2 12 770 14-02-2013, 13:55
Ostatni post: randyX
  Export rastra z quantum gis do saga gis prawdziwytomasz 0 7 284 27-08-2012, 19:46
Ostatni post: prawdziwytomasz
  Quantum GIS 1.8 podwójne węzły. kamilwydra 1 9 907 20-08-2012, 11:45
Ostatni post: Odoakr
  Quantum GIS powolne odświeżanie w trakcie rysowania kamilwydra 2 15 904 17-08-2012, 07:25
Ostatni post: kamilwydra

Skocz do: