Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Linie na poligony
16-09-2015, 18:36,
#1
Linie na poligony
Witam
Mam taki problem. Wyeksportowałem z EwMapy do dxf działki i podczytałem je w QGIS. Chciałem przekształcić je w poligony, więc wybieram polecenie Linie na poligony, wybieram warstwę do zmiany i plik wyjściowy. Niestety efekt jest taki, że w pliku wyjściowym znajdują się tylko punkty graniczne, same granice się nie konwertują. Czy ktoś może mi powiedzieć, co robię źle i jak to zrobić poprawnie?
17-09-2015, 08:42,
#2
RE: Linie na poligony
A czy nie istnieje możliwość bezpośredniego eksportu do SHP (Działki/Kontury/Użytki -> Eksport do formatu shapefile)? Tworzona jest wówczas warstwa poligonowa z działkami i punktowa z punktami granicznymi.
19-09-2015, 14:07,
#3
RE: Linie na poligony
Wszystko ok, dzięki!


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Dane w tabeli atrybutów, warstwy poligony monikaaab 5 12 986 13-04-2018, 09:35
Ostatni post: [wiki]
  NMT z CODGiK. Jak zamienić punkty na linie EmeryT 11 21 338 09-04-2018, 08:37
Ostatni post: EmeryT
  przekształcenie pojedynczej linii na poligony stellatus 7 20 442 22-03-2017, 14:58
Ostatni post: stellatus
  Narzędzie cięcia poligonów/konwersja linie do poligonów/skrót do wył. przyciągania Derby 0 11 615 28-05-2015, 19:27
Ostatni post: Derby
  Linie nieciągłości we wtyczce Interpolacja tomsik 0 7 377 23-02-2014, 17:03
Ostatni post: tomsik
  Punkty na linie nieznany 1 11 226 31-07-2013, 13:49
Ostatni post: [wiki]
  cad tools- linie równoległe randyX 4 20 751 26-02-2013, 13:55
Ostatni post: borys
  Punkty na poligony rewelator 3 21 628 09-10-2012, 14:36
Ostatni post: rewelator
  Jak podzielić linie,shp RobertF 1 10 452 18-05-2012, 00:37
Ostatni post: robert
  jak narysować linię telefoniczną ? tomsik 3 16 556 11-05-2012, 14:43
Ostatni post: sebaq

Skocz do: